l

Hallgasd meg!

Öt egyszerű eszköz a gyereknevelés mindennapos kihívásaihoz

Tényleg elkerülhető a gyerekneveléssel járó stressz? Van olyan módszer, amely bármely életkorban ? sőt felnőttként ? is segíthet a konfliktusok megoldásában?
A legtöbben olyan nagy, tiszta eszmékkel vágunk bele a gyereknevelésbe, mint a feltétel nélküli szeretet, az elfogadás, a tisztelet és a kölcsönös bizalom. Aztán amikor a másfél éves kisgyerekünk üvöltve leveti magát a földre, mert nem eheti meg a kutyakaját, vagy a gyerekeink az asztalnál ölre mennek az utolsó szelet tortáért, akkor csak vakarjuk a fejünket, hogyan is néz ki ilyenkor a feltétel nélküli szeretet meg a tisztelet és az elfogadás a gyakorlatban.

Miért hisztizik a gyerekem? Miért ébred éjjelente? Miért nem érti, hogy ?nem?? Miért verekszik, harap, nyafog, húzza az időt? Hogyan tudnám erőszakmentesen rávenni a fogmosásra vagy a leckeírásra, és hogyan tudnék büntetés és kiabálás nélkül határt szabni?

A Kapcsolódó Nevelés módszere, illetve a Hallgasd meg! című könyv ezekre a kérdésekre ad praktikus, bevált, működő válaszokat. A programon Balogh Fruzsinával, a Kapcsolódó Nevelés Egyesület elnökével és a módszer oktatójával Szörnyi Krisztina, a HVG Extra Pszichológia magazin főszerkesztője beszélget. A beszélgetésen azt járják körül, milyen új perspektívát ajánl a könyv a korábbi, büntetés-jutalmazás alapú gyermekneveléssel szemben, és sok gyakorlati tanács is elhangzik majd, amelyek segítik a szülőket, hogy hogyan állítsanak fel határokat szeretettel, de hatékonyan.

Időpont: 2020. február 10., szerda, 18:00

Az élő online beszélgetést zárt Facebook-csoportban követheted majd, amelynek során kérdéseket tehetsz fel a szakembernek. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció után válasz e-mailben küldjük el a zárt Facebook csoport linkjét. Kérjük, azzal a névvel regisztrálj, amilyen Facebook profillal kéred majd a felvételedet a zárt csoportba.