Mire jó az ásásmentes kertészkedés? Milyen desszert készülhet a sóskából? Miért érdemes folyamatosan visszavágni a zöldfűszereket? Hogyan maradhat életben nálunk a thai citromnád vagy a gojibogyó? Mivel teheted a szuperegészséges céklát izgalmassá a család számára? Miért fontos az umami? Hogyan készíts batátapalántákat? Hogyan csalogathatsz elő igazán mély ízeket a zöldségekből egyszerű módszerekkel?
Egyre többen fedezik fel a gasztronómia és a kertészkedés adta különleges élményt, de ennél is nagyobb öröm a "kertből az asztalra" elv szerint alkotni! Horváth Gábor és Török Patrícia – A Séf és a Kertész – bevezetnek minket a vegyszerek nélküli kertészkedésbe és a zöldséghangsúlyos, szezonális menük elkészítésébe. A programon ráadásul belekóstolhatunk néhány különleges fogásba, megcsodálhatunk egy kaviár lime fácskát, és az épp kiültetésre váró gyömbér– és kurkumatöveket.
Házigazda: Anger Zsolt színész/rendező, a PhotoKitchen alapítója
Helyszín: Marczibányi Téri Művelődési Központ, Aventinus udvar
Időpont: 2023. május 17., 17:30-19:00 (Eső esetén a programot változatlan időpontban, de fedett helyszínen, május 17-én szerdán 17:30-tól a Marczibányi Téri Művelődési Központ Kamaratermében tartjuk meg!)