HVG Extra Pszichológia Szalon: Kapcsolati viharok – terápiás megoldások

Hogyan tudunk újra és újra egymásra hangolódni és megtanulni őszintén kifejezni a szükségleteinket? Miként hatnak a titkok a kapcsolatainkra, hogyan lehet konstruktívan megbeszélni a problémákat, kimondani és kimutatni a valódi érzéseinket úgy, hogy ne veszekedés vagy kritizálás legyen a vége? Hogyan tud segíteni a pár– és családterapeuta?

A terapeuta esetei sorozat két könyve – egy párkapcsolati és egy családterápiás eset – kapcsán beszélgetünk a pszichológus, családterapeuta szerzőkkel, Megyeri Zsuzsannával és Hajdu Judittal. A Gyere közelebb című kötet egy örökösen vitatkozó, valaha szeretetteljes pár útját mutatja be az eltávolodástól az újra egymásra tálalásig, miközben megismerkedhetünk az érzelemfókuszú terápiás módszerrel is.

A Családi titok azt meséli el, hogyan ássa alá a bizalmat anya és fia között, amikor egy éveken át őrzött titok napfényre kerül, és hogyan tudnak végül mégis újra megbízni egymásban. A történeten keresztül a narratív terápiás megközelítésről is képet kaphatunk.

Házigazda:

Szörnyi Krisztina, a HVG Extra Pszichológia magazin főszerkesztője

Vendégek:

Megyeri Zsuzsanna pszichológus, családterapeuta, Metamorphoses meseterapeuta, újságíró

Hajdu Judit pszichológus, családterapeuta, gyermek-pszichodramatista, kriminológus

Időpont: 2021. május 25., kedd, 18:00 – 19:30

Az ingyenes online beszélgetést a HVG Extra Pszichológia Szalon zárt Facebook-csoportjában követheted majd, amelynek során kérdéseket tehetsz fel. A beszélgetésről készült videó a csoportban több hétig fennmarad, később is visszanézhető lesz. Amennyiben még nem vagy tagja a zárt csoportnak, regisztráció után kérheted a felvételed.

Regisztráció után válasz e-mailben küldjük el a zárt Facebook csoport linkjét. Kérjük, azzal a névvel regisztrálj, amilyen Facebook profillal kéred majd a felvételedet a zárt csoportba.