Gyászkísérés

Együtt a bánat és a feldolgozás útján

Online HVG Extra Pszichológia Szalon Singer Magdolna gyásztanácsadóval

Az elkerülhetetlen veszteségeket követő gyász olyan egyetemes fájdalom, amelyet mindannyian megtapasztalunk életünk során, mégsem rendelkezünk megfelelő tudással, hogyan nézzünk szembe vele, vagy hogyan nyújthatunk támogatást gyászoló szeretteinknek.

Singer Magdolna több évtizede foglalkozik gyászkíséréssel, veszteségeket elszenvedett emberek segítésével. Munkájának egyik legfontosabb része az, hogy támaszt, erőt és bátorítást ad, és visszaigazolja, hogy riasztó érzéseink a tragédiára adott normális reakciók. Nem sürgeti a gyászfolyamatot, hanem segít elviselhetővé tenni, és reményt nyújt, hogy lehetséges a megbékélés. Új könyvében és az online beszélgetésen segítő tapasztalatait osztja meg velünk.

Házigazda:

Szörnyi Krisztina, a HVG Extra Pszichológia magazin főszerkesztője

Singer Magdolna író, újságíró, gyásztanácsadó, mentálhigiénés szakember, a Napfogyatkozás Egyesület elnökségi tagja, a gyász egyik hazai szakértője. Gyászcsoportvezetőket képez ki, előadásokat tart, valamint egyénileg segíti a veszteséget elszenvedett személyeket. Mestere, Polcz Alaine szellemi útját igyekszik követni. Eddig megjelent 19 könyve az emberi sors elkerülhetetlen veszteségeit járja körül.

Legutóbbi kötetei a HVG Könyveknél: Asszonyok álmában síró babák – Történetek a gyászról; Ki vigasztalja meg a gyerekeket? – Válás és gyász a családban; Érző férfiak – 18 személyes történet veszteségekről és feldolgozásról és Szextörténetek – A szvingerező, a hű feleség, a szexuálterapeuta és még tizenkilencen a szexről címmel.

A szerző honlapja: www.singer.hu.

Időpont: 2021. május 12., szerda, 18:00 – 19:30

Az élő online beszélgetést zárt Facebook-csoportban követheted majd, amelynek során kérdéseket tehetsz fel a szakembernek. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció után válasz e-mailben küldjük el a zárt Facebook csoport linkjét. Kérjük, azzal a névvel regisztrálj, amilyen Facebook profillal kéred majd a felvételedet a zárt csoportba.